Tuesday, May 4, 2010

NOTA CINTA - PART 7

...HAPPY READING...

♥♥ **************************************************** ♥♥
http://forthefirstime.files.wordpress.com/2008/10/crying-heart.png

" awak jatuh cinta dengan siapa...?" soal Sarah

hatinya berdebar-debar menantikan jawapan Adam.

" adakah aku....atau gadis lain...macam mana kalau dia bukan jatuh cinta pada aku..mampu ke aku terima kenyataan ini sedangkan aku amat mencintainya..." Sarah bermonolog sendiri

" erm.....seorang kenalan...lama la juga saya kenal dengan dia..bagi saya dia seorang yang sangat istimewa, one in a million.."

Saat Sarah mendengar jawapan Adam, hatinya sakit, kata-kata Adam ibarat pisau belati yang menghiris hatinya. Sakit yang teramat sangat. Hatinya remuk, ibarat sehelai kertas yang diremukkan, di mana kesakitan itu menjalar disegenap penjuru tubuhnya.

" saya nak minta tolong awak sikit boleh..? kita kan kawan...saya rasa awak jer yang boleh tolong saya.." Adam menyambung kata-katanya

" wahai hati...bertenang lah....wahai air mata...tolong kesiankan aku..berhentilah dari mengalir..aku tak mahu Adam tahu....tolong lah....Ya Allah.....bantu lah aku.....berikan aku kekuatan....." hatinya merintih

Sarah berperang dengan perasaannya sendiri, Sarah cuba sedaya upaya untuk mengawal perasaannya. Namun air mata terus mengalir dan mengalir tanpa henti.

" Sarah........."

Sarah menarik nafas sedalam-dalamnya, mengumpulkan sisa-sisa kekuatan yang ada..lalu menghembuskan nafasnya, nafas yang sarat dengan kekecewaan.

" Ya Adam....Sarah ada ni...cakap lah...Sarah dengar...."

" Sarah ok ke..? " soal Adam

" la...kenapa...saya ok...so..awak nak saya buat apa..?"

Sarah cuba menyembunyikan resah di hati.

" sudi ke awak tolong saya..?"

" kita kan kawan.....saya ok jer....demi awak...demi kebahagiaan hidup awak...saya sedia membantu...ok...siapa nama perempuan yang bertuah tu...and awak nak saya buat apa..."

" agrhhh...hipokritnya aku...." jerit hati kecil Sarah

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:3JDFeAWOMUAsJM

♥♥ **************************************************** ♥♥

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:cQOZjry2gDDVCM::www.cjgaffney.com/uploads/Lamps_against_a_night_sky_HL.jpg&t=1&h=157&w=322&usg=__y56HLXUzdT6SsFU6gc3pCEAHRH4=

Adam duduk di laman rumahnya. Pandangannya dilepaskan ke langit malam yang ceria dihiasi kerdipan bintang-bintang. Joe keluar menghampiri Adam

" apa yang kau tengok tu Adam..?"

" eh abang.....takde apa..hanya menghayati keindahan ciptaan Allah SWT..."

" menghayati atau sedang mengingati...? "

" mengingati...? maksud abang...?"

" hrumm..buat-buat tak tau la pulak....bukan ke kau dok teringat pada kekasih hati pengarang jantung kau..betul tak...? "

Adam tersenyum

" ada la sikit....tapi kami belum lagi jadi pasangan kekasih....masih lagi berkawan..."

" ha..bagus la tu..boleh aku masuk line...cantik weh jantung hati kau tu...hahahaha"

Joe ketawa besar

" eh abang ni..." Adam mula risau

" takde la...aku bergurau jer...baik kau cepat-cepat luahkan isi hati kau..nanti melepas baru kau nak menyesal...dia tu hot...."

" erm....saya tak yakin la bang...takut dia dah berpunya...."

" Adam...Adam......lelaki tak boleh macam ni...no pain...no gain bro...." ujar Joe sambil menepuk-nepuk bahu Adam

Adam mula rasa tercabar dengan kata-kata Joe

" baik lah bang...saya akan cuba..."

" macam tu la...ala if dia tolak pun...kau frust sehari jer...lepas tu cari la yang lain..bunga bukan sekuntum...aku tengok kau ni...boleh tahan handsome...tapi kurang sikit dari aku la..."

Mereka berdua ketawa serentak.

Memang benar kata-kata Joe itu. Adam memiliki seraut wajah pan-asian yang tampan, berbadan tegap, dan punya hidung yang mancung. Wajah Adam mirip wajah mamanya.

Adam memandang telefonnya, kini di fikiran adam hanya terbayangkan wajah gadis pujaannya, di atas galakkan Joe membuatkan dia benar-benar yakin untuk meluahkan isi hatinya.

♥♥ **************************************************** ♥♥

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:idSbNkzsJEp7RM::lluvia-nocturna.blogia.com/upload/20061017073844-gothic-in-love.jpg&t=1&h=232&w=218&usg=__K1FJlXKtYbFb91XJGM-4-Gedoyw=

" Sarah.....are you there...?"

" yupp......sorry lost sekejap....ok sambung..."

" kenapa suara Sarah...Sarah menangis ke..? "

" eh....takde la...ada-ada jer awak ni...dah takperlu kisahkan tentang saya...teruskan lah saya dah tak sabar dah nak tolong ni.."

" wah..bersemangat betul...untung saya dapat kawan macam awak..."

" iyer la tu....."

" erm.....saya nak apa yang saya katakan ni...awak tolong sampaikan pada dia ya..."

" boleh....perlu ke saya ambil pen dan kertas untuk catatkan..?" Sarah seolah-olah menyindir Adam

" eh....takperlu simple jer ni.....ermm ready...?"

" ok....dah..."

" ikut saya yer Sarah...."

" Adam Lim Abdullah sangat mencintai......"

Sarah hanya menurut,

" Adam Lim Abdullah sangat mencintai......"

" Sarah Umairah Tajuddin....."

" Sarah Umm.........."

Sarah terdiam, dia kehilangan kata-kata.

" saya Adam Lim Abdullah sangat mencintai Sarah Umairah Tajuddin...sudikah Sarah menerima cinta dari Adam...sudikah Sarah menyerahkan seluruh hatinya untuk seorang lelaki yang bernama Adam..."

Adam meluahkan segalanya, terasa beban yang di tanggung selama ini terlerai sudah. Sarah pula masih mendiamkan diri, dia betul-betul terkejut seolah -olah baru sahaja terkena renjatan elektrik, dia bagai tidak percaya apa yang dia dengar sebentar tadi.

http://visothsal.files.wordpress.com/2008/09/falling-in-love-water-drip2.jpg

" apa benar apa yang aku dengar tadi...atau ini hanya sekadar mimpi...? " Sarah bermonolog sendiri.

" Sarah..........."

" err....rr...ya....saya...."

" kenapa Sarah diam.....? apa Sarah tak sudi...? katakan saja, sungguh saya tak kisah. Saya akan terima apa sahaja jawapan dari awak....say something Sarah....please....." Adam mula gusar

Tiba-tiba Adam mendengar suara tangisan Sarah. Air mata Sarah yang sedari tadi cuba di tahan, mengalir juga, ibarat sebuah empangan air yang pecah, air matanya mengalir dengan deras melepaskan segala kesakitan yang telah dialaminya sebentar tadi.

" Sarah....kenapa ni....?? jawab lah jangan buat saya risau....."

Adam jadi tidak keruan, ikutkan hati mahu sahaja dia datang berjumpa dengan Sarah. Tetapi kekangan waktu menjadi penghalang. Kini sudah pun larut malam sudah tentu tidak manis dipandang orang.

" sampai hati awak buat saya macam ni........" akhirnya Sarah bersuara

" saya cintakan awak tau tak.....malah dari dulu hati ni untuk awak...tak pernah berubah hingga kini....tapi kenapa awak main-main dengan saya...kenapa tak berterus terang jer...kenapa awak siksa jiwa saya...hati saya....? tengok....saya dah nangis....hati saya sakit tau bila awak buat macam ni....sampai hati awak.....kalau betul awak sayangkan saya dah tentu awak tak tergamak menyakiti hati saya...."

Sarah meluahkan segalanya, dalam esak tangis yang masih lagi bersisa.

" Sarah......maafkan saya, saya sekdar ingin menguji..yerlah kita tak pernah persoalkan tentang hati dan perasaan kita kan..? saya risau kalau-kalau awak dah berpunya..tapi bila saya dengar suara awak mula resah...mula berubah..barulah saya yakin untuk meluahkan perasaan saya pada awak...maafkan saya Sarah...."

Adam diselubungi rasa bersalah, sayu hatinya apabila mendengar tangisan Sarah.

" Sarah......saya janji takkan buat awak menangis lagi.....tolong mafkan saya..."

Sekali lagi Sarah menarik nafas sedalm-dalamnya. Saki baki air matanya dikesat , lalu tersenyum.

" setelah awak huru-harakan jiwa saya, dengan sebegitu mudah awak minta maaf ye...apa awak ingat saya akan maafkan awak macam tu jer...?"

" saya tahu saya bersalah.....hukum lah saya, saya rela menerimanya...tapi saya mohon...jangan tinggalkan saya....."

keadaan sepi buat seketika,

" ok...ok.....saya maafkan awak....tapi.............."

" tapi apa Sarah....?"

" awak kena denda......."

" katakan apa sahaja...dengan ikhlas hati saya menerima hukuman dari awak...."

" awak kena belanja saya ice-cream......"

Adam tersenyum pabila mendengar permintaan Sarah

http://ddi.se32.com/images/dydicecream.jpg

" baiklah sayang...katakan berapa banyak yang Sarah mahu, 1 kilang ice-cream pun saya sanggup belikan untuk Sarah..."

Suasana yang tegang sebentar tadi, kembali bertukar ceria.

" amboi.......perli ke tu...? taknak la sampai 1 kilang...."

" Sarah............"

" hmm......"

" I love you.........." ucap Adam

" Ya Allah...ini lah yang pernah aku mimpikan dulu...syukur padamu Ya Allah....mimpi indah itu kini menjadi kenyataan"

Sarah teringat akan mimpinya suatu ketika dulu.

" I love you too.....and thanks..."

" thanks for what dear...?"

" sebab masuk kali ni....sudah dua kali awak ucapkan I love you pada saya.....surat awak yang dulu...masih lagi saya simpan hingga kini...."

" Adam.....Sarah sayangkan Adam...sayang sangat-sangat...."

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:UnYrRPJkuwkxXM::ttam1989.files.wordpress.com/2009/08/falling-in-love1.jpg&t=1&h=184&w=276&usg=__NA2BvOAu4fxMSHyQBL8sg0_Zhis=




mungkin lepas ni hanya kisah cinta mereka sahaja ...or org ke tiga..org keempat or myb sejarah silam datang mengnganggu hubungan mereka...

nanti kan sambungannya yupp.......bagi I masa tuk berangan jap... ;)

but sebelum tu...nak pergi layan Ghost Whisperer jap...nak jumpa dgn kakak Melinda...hehe.. ;)

thanks for all you support.. :)

8 comments:

kasih said...

ya, berangan.
adoi. kuatnya kena berangan.
suka ghost whisperer jugak.

aesthetic said...

auw...sweet..=)

Mr JePz said...

wokeh2...troskan berangan tuh...sweet cter..brjaya mluahkan emosi dlm penulisan..bgos2..hehe

aYu said...

bestnyaa,,,
teringat lak kisah dulu2..

nabilah_2908 said...

hye kasih...

kena berangan tuk cari ilham..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye aestheic,

thnks cz sudi luangkan masa baca cerita ni.. ;)

nabilah_2908 said...

hye JP..

wokeh..tp tak boleh berangan bnyk2...nnti muka naik jerawat...hehehe.. ;P

nabilah_2908 said...

hye ayu...

sama ke jln cerita nya..? hehe.. :)