Saturday, May 1, 2010

NOTA CINTA - PART 5



...HAPPY READING...

♥♥ **************************************************** ♥♥


" asyik cerita pasal saya jer kan...what about you my dear...?" soal Adam

" hrumm....saya...? well life saya biasa jer...saya simpati dengan nasib yang menimpa diri dan keluarga awak...."

" ala...benda dah jadi...ada hikmah di sebalik kejadian ni...lihatlah saya seoarang muslim sekarang..saya amat bersyukur kerana Allah telah membuka pintu hati saya untuk memeluk agama Islam.."

" hrumm..betul cakap awak tu....oklah saya cerita eh....sepertimana yang awak tau, saya tak pandai macam awak..."

" Sarah....awak dah lupa pesan saya dulu....? "

" ingat...awak tak suka saya cakap macam ni kan..? setiap orang ada kelebihan dan kekurangannya yang tersendiri...semua orang boleh berjaya dengan berusaha..betul tak...?

ujar Sarah sambil mengenyitkan matanya pada Adam.

" alahai........rindunya saya pada kenyitan mata awak tu....senyuman awak....ketawa awak..."

" ala.......saya takde duit kecil la wak...."

" eh....nka buat apa duit tu...? " soal Adam kebingungan

Sarah ketawa

" yer la....awak asyik puji saya jer....nak juga hulur-hulur untuk upah awak...."

" ish dia nih.............." Adam menarik hidung Sarah

" sakit tau.......hrumm...." Sarah memegang hidungnya

" hahaha....comel betul......sorry dear....."

" apa sorry-sorry...? " suara Sarah agak tinggi

" sorry-sorry naik lori la....kan...? "

http://i354.photobucket.com/albums/r429/IMWIA/EmoHearts.jpg

Adam menyambung kata-kata Sarah lalu ketawa dengan kuat. Memang Sarah gemar gunakan perkataan itu.

Sarah mencebikkan bibirnya

" ok Sarah...sambung balik cerita awak....jauh la pulak kita terpesong..."

" hrummm.....result SPM saya tak sebagus awak, nak masuk matrik pun tak layak..tapi saya bersyukur kerana mengikut nasihat awak..."

" nasihat yang mana...? "

" kan awak pernah ajak saya ambil 1 lagi matapelajaran tambahan Prinsip Akaun...ingat tak..?"

" ya....saya ingat...."

" well....saya dapat A1 tau untuk paper tu..."

" wah..bagusnya,...so lepas tu...?"

" saya dapat offer untuk sambung form 6...ada juga tawaran untuk saya buat diploma, tapi saya teruskan form 6...pada mulanya saya dapat aliran sains..tapi saya mohon tukar aliran ekonomi..alhamdulillah..result STPM saya memberangsangkan, saya diterima masuk ke UUM untuk melanjutkan pelajaran..then...here I am.........."

" yupp..sekarang ni dah jadi seorang eksekutif yang sangat bijak dan cantik..."

sambung Adam sambil memandang tepat ke anak mata Sarah.

Sarah hanya tersenyum menahan gelora di hati.

" eh awak...dah pukul berapa dah ni...? " soal Sarah

segera Adam melihat jam tangannya.

" dah pukul 1.25....haih...cepat betul masa berlalu kan...? "

" ala...takpe...nanti kita boleh jumpa lagi kan...? tu pun if awak nak jumpa saya lagi la..."

" eh....dah tentu lah saya nak jumpa awak lagi... "

" aik...baru cakap sikit awak dah gelabah yer...? " Sarah ketawa

" nakal betul Sarah ni kan....suka kenakan saya.."

" ala....saja nak bergurau....kan dah lama saya tak kenakan awak..kan..kan..kan..?"

Sarah masih lagi ketawa, seronok rasanya bila dia dapat mengenakan Adam

" ok..jom la kita balik...."

http://media.picfor.me/001A7B24/HeartReikiAna-heart-Children-herz-my-albums-%D9%82%D9%84%D8%A8-Love-Couples-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B7%D9%81%D8%A7%D9%84-k-album-1-baby-my-album-BORROWED-picfor-me-Love_is_in_the_air-JUST-CUTE-babies-Valentines-Day-Valentine-valentines-kids-kiss-heartz_large.jpg

Mereka berjalan beriringan, Sarah sedang memegang plastik yang berisi sampul burger yang mereka makan tadi. Ketika Sarah ingin melangkah menuju ke tong sampah, tiba-tiba tumit kasutnya tersangkut pada akar pokok yang belingkaran di situ, Sarah hilang keseimbangan badannya, tangan Sarah terkapai-kapai mencari sesuatu untuk berpaut. Sarah hanya memejamkan mata saat tubuhnya jatuh ke bawah.

Saat Sarah membuka matanya, dia kini berada di dalam pelukan Adam. Mereka saling bertentangan mata, jantung Sarah berdegup dengan pantas, nafasnya sedikit sesak. Dalam masa yang sama dia merasa selamat bila berada di dalam pelukan itu.

" Sarah....ok ke..? "

Segera Sarah bangun.

" saya ok.....thanks ya....."

" awak boleh jalan tak tu...if tak..saya boleh dukung awak...."

" ehhh....takpe...takpe...saya ok jer ni...dah jom lah...nanti awak lambat masuk kerja...sure kat bank sekarang ni tengah ramai orang..."

♥♥ **************************************************** ♥♥

http://www.wallcoo.net/holiday/Valentine_lovers_Valentine_couple_08/images/003_cartoon_vector_couple_lovers_KTQRJ_2012.jpg

Suasana di bank sibuk berbanding jam-jam yang lain, ramai pelanggan bank yang datang berurusan. Tiba-tiba seorang wanita cina masuk ke dalam bank. Semua mata tertumpu padanya. Cara dia berpakaian membuatkan dia menjadi perhatian ramai. Berseluar pendek yang menampakan sebahagian dari pehanya yang putih gebu. Berkasut boot hingga ke lutut dan berbaju putih. Gayanya persis seorang model yang sedang berjalan di pentas peragaan.

wanita itu menghampiri kaunter lalu bertanya kepaada Aida

" Mr Alex please....."

Aida kebingunngan

" sorry Miss..there's no Alex here...."

" what....?are you sure...no one names Alex Lim working here...?"

" erm..Alex Lim.....or Adam Lim..? Aida menyoal wanita itu kembali

" Adam Lim....? oh.....what ever lah....mana dia..can I see him...? " ujar wanita itu dengan angkuh

" boleh pun cakap melayu...." jawab Aida separuh berbisik

" sorry......????"

" errr....takde pape....En Adam tiada buat masa ni..dia keluar lunch...."

" keluar la pulak....bila dia balik...? "

" 1.30 nanti....tak lama lagi pun....Miss....duduk la dulu...."

" ok lah...i'll wait for him....huh....panas betul kat sini....."

Wanita itu merungut lalu mencari tempat duduk

" eh Aida..siapa tu..kerek semacam jer......" soal Ima rakan setugas Aida

" entah...sibuk cari En Adam....aku ingatkan dia tak reti cakap bahasa melayu...reti pun..huh belagak jer nak cakap english..."

" ha...aku pun dengar gak tadi....tengok la baju dia.....apa dia ingat kt sini tempat catwalk ke.."

" tu la pasal...baju dia tak kena tempat..." sambung Aida

" gaya macam bukan orang sini jer.....foreigner kot..."

" eh..ok jer cakap melayu....orang Malaysia la..."

" itu la perempuan......asik buat dosa kering jer..."

Fariz sedari tadi mendengar perbualan di antara Aida dan Ima menyampuk .

Tiba-tiba wanita tersebut bangun lalu keluar dari bank. 5 minit kemudian Adam pula masuk ke dalam bank.

" En Adam....tadi ada seorang perempuan cina cari...."

" siapa...?"

" entah lah...dia tak cakap pula nama dia...mula2 dia cari Alex Lim...saya kata Alex Lim tiada, yang ada Adam Lim...dia cakap whatever...dia nak jumpa..."

" mana dia sekarang...?"

" dia baru jer keluar...maybe tak tahan panas kot...dari mula lagi dia dok ngadu panas..."

Otak Adam ligat berfikir...siapakah wanita itu.

http://soulhiker.com/wp-content/uploads/2009/08/follow-your-heart2-1024x838.jpg


♥♥ **************************************************** ♥♥
ok....macam mana pula kali ni...

any comment...? ada tak mana-mana kelemahan yang perlu dibaiki....? jangan malu atau segan untuk menegur ya... ;)


6 comments:

Mr JePz said...

wokeh...smbungan yg okey dan sudah nmpk plot perkembangan...truskan fantasi anda n tlislah dgn yakin...sy sntiasa sokong dr blkg..hihihihi..

Lepat Pisang said...

Hm,nampak macam tak sabar2 nak tau siapakah wanita chinese tu..teruskan mengarang yer..

nabilah_2908 said...

hye jepz...

hehe...jenuh gk la dok beranagn...senyum sorang2 konon menghayati watak..hehe..thnks ya... ;)

nabilah_2908 said...

hye lepat....

ngeeee...thnks,.. :)

Laman Hati said...

nabilah..
nice..
sape la chinese girl tu kan?

nabilah_2908 said...

nantikn sambungannya yupp.... ;)