Wednesday, February 29, 2012

KIRIM SALAM UZTAZ EH!

...HAPPY READING...
♥♥ **************************************************** ♥♥
Hye readers.....!!

saja nak share cerita pendek yang sempat saya karangkan minggu lepas.....

cerita ni simple sahaja...

kredit pada gambar asal


Sekadar gurauan dari Iffa kepada adiknya, setiap kali menghantar Nana ke tempat mengaji pasti dia akan berpesan kepada Nana supaya menyampaikan salamnya kepada Ustaz yang mengajar Nana mengaji. Nana, gadis pemalu sama seperti dirinya. Iffa sangat yakin Nana tidak akan berani membuka mulut. Namun tampa diduga, akhirnya Nana benar-benar menyampaikan salamnya.

Apa terjadi selepas itu?

“Nana….nanti kirim salam ustaz eh.” Aku mengenyitkan mata ke arah Nana.

“ Ish….tak de kerja nak kirim salam pada Ustaz Wan, bukan handsome pun. Dia dah tua la kak, dah ada anak bini.” Muncung-muncung bibir Nana mengomel.

Iffa tergelak besar, rasa macam mahu cubit-cubit saja bibir mungil milik gadis kecil yang baru berumur tujuh tahun itu, geram!.

♥♥ **************************************************** ♥♥

nanti saya share kan cerita penuhnya yupp...

tentang cerita AKU, DIA & TZM akan disambung selepas cerita ini ya.

No comments: